Remek győzelem Diósgyőrben, eséllyel pályázunk a bennmaradásra

DVTK II.–FC HATVAN 0–2 (0–1)
Miskolc, DVTK Edzőközpont, 100 néző. Vezette: Valu Tibor (Piskóczi, Novák)
DVTK: Bánhegyi – Farkas M., Ivánka, Mrva, Nagy Á. – Kispál, Zsiga (Jónyer, 74.), Zsemlye – Schildkraut, Omarashvili (Csatári, a szünetben), Csávás (Kalandadze, 82.). Edző: Zsivóczky-Pandel Gyula
HATVAN: Cellár – Katona R. (Fellner, 66.), Bárkányi, Markos, Juhász Gy., Gál M. – Virág – Sárosi, Mundi (Sárközi, 92.), Szabó R. (Karácsony, 77.) – Purzsa (Czibolya, 92.). Vezetőedző: Gabala Krisztián
GÓLSZERZŐ: Katona R. (21.), Virág (71. – 11-esből)
JÓK: Mrva, Nagy Á., Bánhegyi, Zsemlye, ill. Cellár, Bárkányi, Mundi.

A DVTK edzőközpontjában adódott az újabb lehetőség csapatunk számára, hogy közelebb kerüljön a bennmaradáshoz. Katona Roland lövésével kezdődött a találkozó, amely célt tévesztett, majd a 6. percben Farkas kapott lesgyanús helyzetben indítást, de lövését Cellár nagy bravúrral védte, sőt, meg is fogta! Újabb hat perc elteltével Schildkraut tolta befelé a labdát jobbról, majd 16 méterről lőtt, nem sokkal fölé. A 20. percben Mundi ívelt középre egy baloldali szabadrúgást, amit Katona hat méterről fejelt a bal felsőbe a hazai védők között (0–1)! A vezető gólunk után továbbra is nagy küzdelem jellemezte a találkozót, de a 33. percben így is növelhettük volna előnyünket: Mundi passzát követően Katona lőtt kapura, a labda az egyik hazai védő kezéről pattant le, de a játékvezető továbbot intett, végül Purzsa lőtt keresztbe kapu mellé. Az első félidő után megállapíthattuk, hogy a kezdeti diósgyőri támadások után a vezető gólunk a legjobbkor jött és ezután meg is változott a játék képe.

A szünet után folytattuk a határozott és érett játékot. Sokáig nem alakult ki lehetőség a kapuk előtt, a 64. percben aztán egy balról átívelt labdát Gál vétett el, így Schildkraut elé került a játékszer, amit nagy helyzetben mellé lőtt. Egy perccel később egy előreívelés után Mundi elé pattant a labda, aki nem sokkal lőtt mellé. A 69. percben ismét Mundi előtt adódott lehetőség, újabb lövése a blokkról pattant le, majd Mundi szögletét követően lepattant a labda a védőkről, Gál megszerezte, csinált egy cselt, miközben Schildkraut buktatta – 11-es! A büntetőt Virág Ákos a bal alsóba lőtte (0–2). A hátralévő időben a hazaiak már csak erőlködtek, míg a mieink kontrákat vezethettek – először a 75. percben Mundi indításával Gál lépett ki a balösszekötő helyén, kapura tört, majd 13 méterről lőtt, de Bánhegyi bravúrral hárított. A 92. percben végül Czibolya jobboldali beadását Gál fejelte fölé.

Taktikus játékkal tehát nagyon fontos győzelmet arattunk és ezzel – legalábbis ideiglenesen – felléptünk a táblázat 16. helyére, így 34 pontunkkal ismét eséllyel pályázunk a bennmaradásra. Folytatás szerdán 17:30-tól Hatvanban a DVSC II ellen.

ZSIVÓCZKY-PANDEL GYULA: „Végig domináltunk, de elkerülhető gólt szedtünk be, majd egy véleményes 11-esből megkaptuk a második találatot. Sok helyzetünk volt, ám ezeket kihagytuk, sajnos nem koncentráltunk eléggé a kapu előtt. Lehetett érezni, hogy a Hatvan ezen a mérkőzésen az életéért küzd.”

GABALA KRISZTIÁN: „A héten több napon át kérdéses volt a meccs megrendezésének napja. Lehet, hogy emiatt, de nem úgy alakult a találkozó eleje, ahogy azt elterveztük. Az első húsz perc után semmit nem adtam volna a sikerért. A rögzített helyzet után szerzett vezető gól döntően befolyásolta a mérkőzést, ezután úgy hoztuk le a találkozót, ahogy azt egy ilyen helyzetben lévő csapatnak le kell hozni.”