Együtt erősebbek vagyunk

Amikor az FC Hatvan egyesület – előbb a női Kiemelt Képzési Központ, majd a még rangosabb Elitközpont státus elnyerése birtokában – megcélozta, hogy a női szakág az országban egyedülálló szervezettséggel és bázissal bírjon, Ofella Zoltán elnök, és Roza László szakágvezető egy Magyarországon újdonságnak számító modell kialakításába kezdett.

A modell fontos eleme – például a „kvázi akadémiai” képzés lehetőségét biztosító kollégiumi és középiskolai szerződés mellett – a partnerklubok rendszere. Az FC Hatvan szándéka, hogy az Elitközpont egy piramis csúcsa legyen, amelynek fundamentumát a klubunkkal szoros együttműködésben dolgozó sportszervezetek adják. Nem kellett „feltalálni a melegvizet”, az FC Hatvan férfi szakágát segítő Budapest Honvéd – Vatai Attila kiváló munkájával – nagyszerű mintát ad.
Abban az együttműködésben láttunk jó példát arra, hogy a partneri viszony akkor működik jól, ha valamennyi fél azt érzi, ő nem csak ad, de kap is, és az egy meg egy több lehet, mint kettő.

Június utolsó hétvégéjén az FC Hatvan ötcsapatos, „Nyárindító-kupát” szervezett a partnercsapatok, a Gödöllői SK, a Gyöngyösi AK, a Tiszaföldvári VSE és az UFC Gyömrő részvételével. A jól sikerült rendezvényen – amely a vezetők számára is találkozási, beszélgetési lehetőséget kínált – a rekkenő hőség ellenére is szervezett, jó játékkal, győzelmekkel debütált az FC Hatvan új, az NB II-re készülő felnőtt, női csapata és ismételten bebizonyosodott az együttműködés fontossága, az „együtt erősebbek vagyunk” gondolat igazsága.