Azonnali hatállyal felfüggesztették a felnőtt NB III-as bajnokságot is

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége – a hatóságok döntésével összhangban – hétfőn azonnali hatállyal felfüggesztette a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét, átmeneti időre, újabb döntéséig.

„A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége a mai napon azonnali hatállyal felfüggesztette valamennyi mérkőzés lejátszását, beleértve az NB I-es mérkőzéseket (és természetesen az NB III-as meccseket is – a szerk.). Azt kértük a kluboktól, hogy ebben az időszakban tekintsenek el az edzések megtartásától és látogatásától, teremtsék meg a feltételeit annak, hogy a játékosok, stábtagok otthon maradhassanak” – mondta Sipos Jenő, a szövetség szóvivője.

„Akik figyelték az elmúlt napok történéseit, láthatták, hogy a labdarúgásban is történtek intézkedések: elhalasztottunk egy nagy létszámú edzői konferenciát, az utánpótláscsapataink nem utaztak el külföldre, illetve mi sem rendeztünk utánpótlástornákat. A kormány döntésével összhangban zárt kapus mérkőzéseket rendeltünk el, ahol csak a legszűkebb stáb lehetett jelen a játékosok mellett” – folytatta Sipos. – Ezt követően felfüggesztettük az utánpótlás-bajnokságok mérkőzéseinek lejátszását is, az első és legfontosabb cél érdekében, mindenkinek az egészség megóvása a legfontosabb. Ezért születtek ezek a döntések, és reméljük, hogy hozzájárulunk ahhoz, hogy a járvány ne terjedjen tovább. Ebben kérjük a játékosok, az edzők és természetesen a szurkolók megértését is”.

Az FC Hatvan felnőtt csapata is tegnap tartotta meg utolsó edzését. Gulyás Gábor vezetőedző honlapunknak elmondta, hogy a játékosok egyéni edzéstervet kapnak mindaddig, amíg a munka nem indulhat újra. A szakvezető hozzátette, hogy alkalmazkodni kell a helyzethez, mást nem is tudunk tenni. A csapat egyébként fel volt készülve arra, hogy a hétvégi, DEAC elleni mérkőzés lesz egy ideig az utolsó lejátszott találkozó.