Vasárnap megyei rangadón, Egerben kezdődik a tavaszi „hadjárat”

Bő három hónap szünet után március 8-án végre folytatódnak az NB III küzdelmei – már a kizárt Ózdi Kohász nélkül, 15 csapattal. A mieink a Keleti csoport tavaszi rajtján, a 18. fordulóban vasárnap 14.30-tól az Eger SE együtteséhez látogatnak.

Megyei rangadóval nyitja tehát a tavaszi szezont az FC Hatvan, amely már csak azért sem lesz könnyű, mert ez a párosítás egy nagy hagyományokkal bíró igazi presztízsmeccs. Ráadásul az egriek hét ponttal jobban állnak a mieinknél, ők öt győzelemmel és egy döntetlennel (tíz vereség mellett) 16 pontot szereztek ősszel, gólkülönbségük pedig 18–31. Pontjaik többségét hazai környezetben gyűjtötték be, négy sikerrel és egy remivel 13 egységet értek el.
Az FC Hatvan 9 szerzett ponttal várja a tavaszt, két győzelem és három döntetlen mellett tíz alkalommal vereséget szenvedtünk. Gólkülönbségünk 16–32. Idegenben összesen négy pontot tudtunk eddig összekaparni, egy győzelmünk és egy döntetlenünk mellett öt alkalommal kikaptunk.

Az egrieknél nagy változások történtek a téli átigazolási időszakban, a keretükből összesen tíz futballista távozott: Árvai Ádám (Gyöngyösi AK), Bagdán Gábor (Rákosmente KSK), Bartusz Dániel (Gyöngyösi AK), Benke Norbert Sándor (Magyar Mélyépítő-HSE, Hajdúszoboszló), Csiki Norbert (FC Dabas), Csorba András (Rákosmente KSK), Durázi Dániel (?), Haász Tamás Bertold (VLS Veszprém), Pratsler Alex (Gárdony VSC) és Stampf Armand (?). Öten érkeztek a csapathoz, mind jó nevű labdarúgók: Gresó Mátyás (Jászberényi FC), Nemes Milán Imre (Putnok FC), Deli Márió János (DSG Union Habau Perg, osztrák), Csifó István (Tiszafüredi VSE) és Olasz Dénes (Békéscsaba 1912 Előre).

Ősszel a 3. fordulóban találkozott egymással a két csapat Hatvanban, akkor a megyei rangadón remek, 4–1-es győzelmet arattunk. Góljainkat Szabó Dominik, Torda Patrik és Szabó Roland (2) szerezték, míg az egriek találatát Vajda Ákos érte el.
A vasárnapi mérkőzést Horváth Máté vezeti majd. Segítségére lesz Deme Rajmund és Volentics Erik János.