Otthon és idegenben sem ment jól ősszel

Az őszi szezon után az FC Hatvan összességében az NB III Keleti Csoportjának 14. helyén áll 9 ponttal, ez pedig kereken 20 %-os teljesítményt jelent. Ebből következően a hazai és az idegenbeli mérlegünk sem jó, ezeken a tabellákon sem foglalunk el előkelő pozíciót.

Hazai pályán – az Ózd elleni 4–2-es sikert nem számolva, mivel a szövetség ezt az ózdiak kizárása miatt törölte az adatbázisból – 8 bajnoki mérkőzést játszottunk az őszi szezonban. Ebből egyet nyertünk meg (az Eger ellen 4–1-re), kétszer döntetlent játszottunk, míg 5 alkalommal kikaptunk, ez így 5 megszerzett pontot jelent. Gólkülönbségünk hazai környezetben 9–17. A hazai mérlege a mezőny összes csapatát figyelve az FC Hatvannak a második legrosszabb, csak az otthon 4 pontot szerző DVTK II-t előzzük meg, míg a DVSC II szintén 5 pontot szerzett, de a debreceniek gólkülönbsége jobb, 10–15.

Idegenben sem sokkal rózsásabb a helyzet. Házon kívül ősszel 7 bajnokit játszottunk, egyszer nyertünk (Tiszaújvárosban 2–1-re), egy döntetlent értünk el, míg ötször kikaptunk, ez így 5 megszerzett pontot jelent, 7–15-ös gólkülönbséggel. Az idegenbeli szerepléseket tekintve azonban van két csapat is, amely gyengébben szerepelt nálunk, az egyik a DVTK II, amely mindössze egyetlen pontot tudott összekaparni (árulkodó, hogy azt éppen Hatvanban…), illetve az Eger, amely 3 pontot szerzett egy győzelme eredményeként.

Mindebből az adatsorból látszik, hogy hazai pályán és idegenben is jelentős javulásra lesz szükség tavasszal ahhoz, hogy kiharcoljuk a bennmaradást. Összehasonlításképpen, legutóbbi NB III-as teljes idényünkben (a 2016/17-es kiírásban) az őszi szezon után 18 mérkőzésen 21 pontot szerezve a bajnokság 14. helyén álltunk – ez 39 %-os produkciónak felelt meg –, tehát jóval jobb őszt tudtunk magunk mögött, mint idén.