A hajrában mentettünk pontot

FC HATVAN – TÁLLYA KSE
1–1 (0–1)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, 200 néző. Vezette: Sipos Tamás (Molnár I., Vad A.).

HATVAN: Tajti B. – Purzsa M., Bárkányi A., Katona R., Karácsony D. – Fék Zs. (Zagjiev V., 78.), Mundi Z. – Szabó D. (Bogdán M., 61.), Kitl K., Fellner K. (Labát K., 68.) – Torda P. Vezetőedző: Török László

TÁLLYA: Tarr – Bihari, Minczér T., Csicsvári, Potyka (Németh B., 80.) – Ohár, Szegedi, Fenyőfalvi, Kelemen G. (Horváth B., 70.) – Ondó, Sárosi (Toldi, 89.). Vezetőedző: Uray Attila

GÓL: Karácsony (84. – 11-esből), ill. Ohár (20.)

KIÁLLÍTVA: Török László (reklamálásért) a 90. percben

JÓK: Katona R., Bárkányi, Zagiev, ill. Ohár, Sárosi, Fenyőfalvi, Potyka

Két gyors gólszerzési lehetőség adódott nem sokkal a kezdés után, először a 6. percben Kitl Krisztián cselezett befelé, majd estében lőtt kapu mellé, majd két perccel később Ondó János 25 méteres, életerős szabadrúgását ütötte fölé Tajti Bence. A 20. percben sajnos már nem tudott segíteni kapusunk, Sárosi Máté jobbról beemelt labdája középen üresen találta Ohár Románt, aki a kijövő Tajti mellett a rövid felsőbe lőtt (0–1). Gyorsan egyenlíthettünk volna, de előbb egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Fellner Krisztofer lőtt ajtó-ablak helyzetben mellé, majd Szabó Dominik került ziccerbe, de nem tudta ellőni Tarr Tibor mellett a labdát, a tállyai kapus remekül hárított. A félidő végén még Ohár fejelt mellé egy jobbról érkező veszélyes beadást.

A szünet után rögtön akadt gólhelyzetünk, Kitl kényszerítőzött Mundi Zoltánnal, majd a visszakapott labdát kapura lőtte, de Tarr védett, majd Fék távoli bombáját is kiütötte a borsodiak kapusa. Ezt követően majd’ fél óráig semmi nem történt, a mieink játéka egyre meddőbbé vált, a vendégek pedig ekkor már csak az eredmény tartására törekedtek. Mígnem elérkeztünk a 84. perchez, amikor Bihari Gyula buktatta Zagjiev Vitálijt a 16-oson belül, a jogos tizenegyest pedig Karácsony Dávid félmagasan a jobb sarokba lőtte (1–1)! Az egyenlítő gólunktól mindkét csapat felébredt, a 86. percben Ondó szabadrúgását Tajti lábbal, üggyel-bajjal hárította, majd a 88. percben Karácsony jobboldali beadását középen Torda Patrik pörgette mellé! A lefújás előtt Sipos Tamás játékvezető reklamálás miatt kiállította vezetőedzőnket, Török Lászlót – trénerünk a második félidőben tapasztalt, enyhén szólva is furcsa ítéleteket kérte számon a bírón. Az eredmény azonban már nem változott, bár most hátrányból fel tudtunk állni, ez az egy-egy pont azonban inkább a tállyaiaknak jó.

TÖRÖK LÁSZLÓ: „Örülök, hogy pontot szereztünk.”

URAY ATTILA: „Nagyon szép góllal szereztünk vezetést, majd volt két-három nagy lehetőségünk, amelyekkel eldönthettük volna a három pont sorsát. A mérkőzés végén egy meggondolatlan mozdulattal 11-est ajándékoztunk az ellenfélnek, így reális eredmény született.”