Szólózás utáni gól, öngól, köpés, kiállítás – iksz Jászberényben

JÁSZBERÉNYI FC–FC HATVAN 2–2 (1–2)

Jászberény, 300 néző. Vezette: Kátai Gábor (Punyi Gy., Katona B.).

JÁSZBERÉNY: Miski – Szemere, Lakatos B., Lakatos G., Süttő – Sándor I. (Szabó T., 81.) – Gresó, Király O. (Szanku, 55.), Szöllősi (Győrfi, 79.), Ludasi – Pálinkás. Vezetőedző: Németh Gyula

HATVAN: Tajti B. – Purzsa M., Bárkányi A., Gál M., Karácsony D. – Zagijev V. (Szabó D., 65.), Mundi Z., Szabó R., Czibolya G. (Fellner K., 73.) – Sárközi Sz. (Labát K., 84.), Kitl K. Vezetőedző: Török László

GÓLSZERZŐ: Gresó M. (20.), Karácsony D. (88. – öngól), ill. Gál M. (30.), Sárközi Sz. (45+1.)

KIÁLLÍTVA: Süttő A. (96.)

JÓK: Gresó M., ill. Tajti B., Bárkányi A., Kitl K., Sárközi Sz.

Nem kezdődött jól számunkra a mérkőzés, a 20. percben egy jobboldali beadás átszállt Purzsa Máté feje felett és a hosszú érkező Gresó Mátyás hat méterről, kapásból a hálóba lőtt (1–0). Szerencsére gyorsan sikerült egyenlítenünk, tíz perccel később Karácsony Dávid jobboldalról beívelt labdáját a berobbanó Gál Márk fejelte a kapus keze mellett a hálóba (1–1)! Az első félidő ráadásában pedig már nálunk volt az előny: Kitl Krisztián indult meg a saját térfeléről, „levágott” egy óriási, 60 méteres sprintet, miközben hat (!) embert kicselezett, szólója végén bevitte a labdát a 16-oson belülre, aztán lövése Miski Zoltánról kipattant, a támadást követő Sárközi Szabolcs viszont a hálóba belsőzött (1–2)!

A szünet után a hazaiak mindent egy lapra feltéve támadtak és igyekeztek megszerezni az egyenlítő gólt, de ez sokáig nem sikerült és a hajrában is csak a mi „segítségünknek” köszönhették ezt – egy szöglet után a kapunk előtt kavarodás alakult ki, amelynek végén Karácsony Dávid lábáról a saját hálójába pattant a labda (öngól, 2–2).

A ráadásban aztán tíz emberre fogyatkozott a Jászberény, mivel Süttő Attila szemen köpte Kitlt, amiért kiállították.

Értékes pontot szereztünk tehát ezzel, persze amiatt kissé bánkódhatunk, hogy nem bírtuk ki a hajrát kapott gól nélkül.

TÖRÖK LÁSZLÓ: „Megérdemelten vezettünk 2–1-re a félidőben, viszont nagy erőket mozgósított a Jászberény a gólszerzésért. Több gólszerzési lehetőségük is volt, de nem tudtak élni vele. Gólerősségünket bizonyítja, hogy a 88. percben mi rúgtuk az egyenlítő gólt.”