„Egy állandóság van: a sérülések és a betegségek” – szombaton Tiszaújvárosba látogatunk

A válogatott mérkőzések miatt a megszokottól eltérően nem vasárnap, hanem szombaton, 14:30-tól lép pályára bajnoki meccsen az FC Hatvan. A mieink az NB III Keleti csoportjának 10. fordulójában a Termálfürdő Tiszaújváros otthonában játszanak a Tiszaújvárosi sportcentrumban.

Az FC Hatvan 9 forduló után 7 ponttal a bajnokság 11. helyén áll, míg a tiszaújvárosiak 17 ponttal az 5. helyet foglalják el. Mi öt vereség után az előző játéknapon végre pontot szereztünk (1–1-es döntetlennel a DVTK II ellen), míg a bajnokságot remekül kezdő tiszaújvárosiak két vereségen vannak túl az előző két fordulóban, így nincsenek jó passzban. Török László vezetőedző bízik abban, hogy pontot tudunk szerezni, de a sérülések és betegségek ismét gondot jelentenek.

„Ahogy már korábban is említettem, számunkra nincs könnyű mérkőzés, viszont egy állandóság van: a sérülések és a betegségek – kezdte a tréner. – Katona Roland vádlisérülést szenvedett az előző meccs végén egy rossz mozdulat következtében, így négy-öt hetes kihagyásra kényszerül. Sárközi Szabolcs combsérülése sajnos kiújult, rá sem számíthatunk ismételten, a héten csak könnyített munkát végzett. Fék Zsolt és Fellner Krisztofer betegséggel küszködött. Szabó Roland viszont felépült, de még nincs száz százalékos állapotban, így ismét változtatni kell a csapat összeállításán. A második félidőkben jól szerepelünk, viccesen beszéltük is a héten, hogy engedjék, hogy a második játékrészekkel kezdhessük a meccseket. Reménykedünk és mindent meg is teszünk azért, hogy ne zárjuk vereséggel a szombati találkozót.”

A várható kezdőcsapat: Uj M. – Labát K., Bárkányi A., Gál M., Karácsony D. – Kitl K., Dolhai G., Mundi Z., Bogdán M. – Purzsa M., Torda P.

Érdekesség, hogy a 2017-es kiesésünkkor, június 6-án az utolsó NB III-as találkozónkat éppen Tiszaújvárosban játszottuk és erről jó emlékeink lehetnek, hiszen azon a mérkőzésen 2–0-ra győztünk Karácsony Dávid és Szabó Roland góljaival. Egy ilyen eredménnyel természetesen most is kiegyeznénk…