Műtét vár Simon Mátyásra, a csapatkapitány is kényszerpihenőn

Biztosan észrevették már tisztelt szurkolóink, hogy a Heves megyei I. osztályú bajnokság előző szezonjának gólkirálya, Simon Mátyás még nem lépett pályára az FC Hatvan színeiben az NB III-as bajnokságban. Ennek oka egy sérülés, és mostanra az is eldőlt, hogy támadónk térdét műteni kell. A beavatkozásra jövő héten szerdán kerül majd sor.

“Már az előző szezon vége felé kezdtem fájdalmat érezni a térdemben, amelyet nem idézett elő sem rúgás, nem aláfordulás, sem semmilyen más külső behatás – idézte fel honlapunknak Simon Mátyás. – Az utolsó megyei bajnoki meccsen Egerben ezért is kértem cserét. Azt gondoltuk, hogy csak egyszerűen a hosszú szezon hozadéka ez, hiszen minden meccset végigjátszottam az előző idényben és a nyári pihenő jót tesz majd a lábamnak. Sajnos a felkészülés második hetében újra jelentkezett a fájdalom, ezért először – bízva a gyógyulásban – injekciós kezeléssel próbálkoztunk, de sikertelenül. Bár most a napokban is futottam, attól tartok, hogy két hét elteltével a nagy terhelésre újra visszatérne a szúró fájdalom. Emiatt egy artroszkópos korrekciós beavatkozásra lesz szükség, amelyre jövő szerdán kerül sor. A térdműtétet egy úgynevezett PRP-vérinjekciós kezelés fogja követni, aztán egy 6 hetes rehabilitáció következik, és ezek után tudom majd a komolyabb gyógytornát elkezdeni.”

Szabó Roland a Sényő elleni mérkőzésen az utolsó percekben egy rossz mozdulatot követően fájdalmat kezdett érezni a combjában. Feltehetően részleges szakadás, de ma 17:00-kor kiderül mennyi pihenő vár rá.