Az első hazai vereség

NB III, KELETI CSOPORT, 5. FORDULÓ

FC Hatvan–Füzesgyarmati SK
1–3 (0–1)

Hatvan, 250 néző. Vezette: Tóth Tamás (Kövér Tamás, Szabó Ferenc Szilárd).

Hatvan: Tajti B. – Zagijev V., Bárkányi A., Katona R., Karácsony D. – Gál M. (Mundi, a szünetben), Dolhai G. – Szabó D. (Purzsa, a szünetben), Szabó R., Torda P. (Fellner, a szünetben) – Sárközi Sz. Vezetőedző: Török László

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Vincze, Benkő-Bíró (Raducu, 88.), Toca, Fejes – Székely, Máriusz, Villand, Pataki (Lukács, 82.) – Katona Gy. (Kis Sz., 65.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor – Vezetőedző: Csillag László

Gólszerző: Fellner K. (51.), ill. Katona Gy. (31.), Pataki (62.), Székely (91.)

Jók: Katona R., Sárközi Sz., Karácsony D., ill. Fejes, Pataki, Achim, Katona Gy., Máriusz

A biztonságot tartotta szem előtt mindkét fél az első félidőben, ennek megfelelően gyakran faultokkal tördelték a játékot. A labdabirtoklásban valamivel a füzesgyarmatiak billent a mérleg nyelve, de a helyzetekben ez nem volt érzékelhető. A vendégek vezető találatához sajnos védelmünk hibája kellett, a 31. percben Vincze Ákos jobb oldali beadásánál Tajti Bence ütközött az egyik védőjével, így a labda Katona György elé került, aki közelről bekotorta azt a kapuba (0–1).

A szünetben Török László vezetőedző mindhárom cserelehetőségét kimerítette. Agilisan is kezdtük a második félidőt és gyorsan egalizáltuk az eredményt – az 51. percben jobboldali támadás végén a bepasszolt labdát a csereként beálló Fellner Krisztofer úgy lőtte a kapuba, hogy a labda Fildan Calin lábai között került a hálóba (1–1)! Sajnos nem sikerült sokáig tartani a döntetlent, bő tíz perccel később Achim Sebastián jobb oldali beadását a hosszúra érkező Pataki Zalán a kapunak háttal állva átvette, majd fordulásból, ballal a jobb felső sarokba lőtt (1–2). Az újbóli vezetés megnyugtatta a vendégeket, átvették az irányítást. Lukács Zsombor egy előrevágott labdát átvétel nélkül, a saját térfeléről lőtt kapura, Tajti Bence hátrafutva igyekezett menteni, de szerencséjére a labda milliméterekkel a kapufa mellett hagyta el a játékteret. A gyarmatiak mezőnyfölénye a ráadásban így is gólban testesült meg – Székely Dávid tört be a 16-oson belülre, és nem is hibázta el a ziccert (1–3).

Csapatunk főként a második félidő elején futballozott jól, az utolsó félórában azonban már nem volt ellenszere a vendégek aktív játékának. Így két győzelem után elszenvedtük első hazai vereségünket.

Török László: „Az első félidő után kénytelenek voltunk kockáztatni, ami az elején eredményt hozott, de a gyarmatiak remekül mentek át védekezésből támadásba, felőröltek minket és a végén megérdemelten nyertek.”

Boros Tibor: „A mai mérkőzésre reagáló játékot terveztünk. Egy-egy időszakot és hibát leszámítva ez működött is, az utolsó félórára teljesen visszaköszöntek az elvárak.”

(fuzesgyarmatisk.hu/fchatvan.hu)