Győzelem Heréden és túl a 100 gólon Simon Mátyás által!

HERÉD LC – FC HATVAN
2–4 (2–1)

Heréd, 200 néző. Vezette: Péli Zsombor (Bíró, Molnár L.).

HERÉD: Őri – Szegedi, Tóth M., Szabó B., Baranyi – Tancsik, Ivony A., Nagy Sz., Tari – Mag, Fótos. Edző: Labancz Róbert

HATVAN: Bajkán B. – Labát K. (Parragi D., 90.), Gál M., Katona R., Karácsony D. – Bárkányi A., Ács Á. – Szabó R., Torda P., Kovács G. (Czibolya G., a szünetben) – Simon M. Megbízott edző: Ifj. Gömöri Ottó

GÓLSZERZŐ: Baranyi (5.), Tari (38.), ill. Ács Á. (32.), Torda P. (51.), Simon M. (77.), Czibolya G. (81.)

JÓK: Szabó B., Tancsik, Tari, Őri, ill. az egész csapat.

A mérkőzés elején megleptek minket a herédiek, hiszen már az 5. percben vezetést szereztek, Baranyi Richárd szabadrúgása a bal felső sarokban landolt. A 32. percben sikerült egyenlíteni, Karácsony Dávid beívelése Simon Mátyástól került Ács Ádám elé, aki kapásból jobb belsővel a hosszú sarokba lőtt (1–1)! Hat perccel később újítottak a hazaiak: Baranyi szabadrúgásból emelt a védelem mögé, Tari Szabolcs lecsapott a labdára és kapura tört, és bár Karácsony becsúszott, a kapujából rosszul kifutó Bajkán Balázzsal ütközött, így „nevető harmadikként” Tari a továbbcsorgó labdát elérte az alapvonal előtt, és bekotorta a hálóba (2–1).

A szünet után gyorsan sikerült az egyenlítés. Az 51. percben Szabó Roland gurította hátra a szögletet Ácshoz, aki a hosszú oldalra emelt, Bárkányi Arnold átfejelte a túloldalra a labdát, ahol az egyedül hagyott Torda Patrik a kapuba belsőzött (2–2). A 77. percben aztán nemcsak a vezetést vettük át, hanem a 100. gólunkat is megszereztük a bajnokságban! Karácsony a tizenhatos vonaláról laposan lőtt középre, Simon Mátyás pedig pontosan érkezett és az ötösről, középről belsővel a sarokba helyezett (2–3)! A 81. percben aztán jött a 101. is, a szünetben csereként beállt Czibolya Gábor tette biztossá a hatvani sikert. Egy kontra során előnyszabályt alkalmazott a játékvezető, így Czibolya Tordával kényszerítőzhetett, de a visszaadott labda nem volt pontos, azonban Nagy Szilárd mégsem tudta elrúgni a labdát, így az Czibolya elé került, aki végül ballal a hosszú sarokba lőtt (2–4).

A Szabó Bertold–Szabó Roland testvérpárbajt tehát a papírformának megfelelően Roland és az FC Hatvan nyerte, és a mérkőzés emellett arról is emlékezetes marad, hogy megszereztük 100. találatunkat a bajnokságban Simon Mátyás által.

LABANCZ RÓBERT: „Talán ma volt az a nap, amikor akár még nyerhettünk is volna egy jó csapat ellen. Sajnos a végére megint kijöttek azok a hibáink, ami miatt nem tudtunk igazán sikeresek lenni. Ettől függetlenül minden játékost megérdemli a dicséretet. Boldog születésnapot kívánunk Gömöri Ottónak!”

IFJ. GÖMÖRI OTTÓ: „Parádés pályán játszottunk, ami megengedte a minőségi futballt. A nagyszerűen küzdő ellenféllel szemben nehéz mérkőzésen, a második félidőben feljavultunk a kapu előtti befejezéseknél és megérdemelten szereztük meg a három pontot. Mindkét csapatnak gratulálok!”