Kezdőkapus lett és már a forduló válogatottjának is tagja – miniinterjú Bajkán Balázzsal

Télen a Vác-Deákvár együttesétől érkezett az FC Hatvanhoz a 19 éves kapus, Bajkán Balázs, aki máris kivívta helyét a kezdőcsapatban, sőt, az Egerszalók ellen nyújtott teljesítményének köszönhetően a megyei lapnál a 19. forduló válogatottjába is bekerült.

– Vácott, a helyi VLSE-ben nevelkedtél, de a Vác-Deákvárban játszottál először felnőtt szinten a Pest megyei II. osztályban, most pedig egy osztállyal feljebb Hatvanban futballozol. Hogyan jött télen a lehetőség, hogy a klubhoz igazolj?

– A téli leállás előtt keresett meg Simon Antal vezetőedző, hogy érdekelne-e ez a lehetőség – mondta honlapunknak Bajkán Balázs. – Nem voltam teljesen ismeretlen, mert már nyáron is közel álltam ahhoz, hogy Hatvanba kerüljek.

– Rögtön kezdőkapussá váltál, az Egerszalók elleni remek teljesítményeddel pedig a Heves megyei Hírlapnál a forduló válogatottjába is bekerültél. A tavaszi szezon előtt számítottál rá, hogy egyből a kezdőcsapatban kapsz szerepet?
– A téli felkészülésnél nehéz volt visszaszereznem azt a formámat, amiben még nyáron voltam, mivel hosszú volt a téli szünet és a megyei másodosztályban nem olyanok az edzések, mint amilyenek előtte a Vácnál voltak. Nehezen indult, de összességében jól sikerült a felkészülés, ezért reméltem, hogy megmutathatom magamat a bajnokságban.

– Hogy érzed magad az eddigiek alapján a klubnál?
– A csapaton belül nagyon jó a hangulat, így egyáltalán nem volt nehéz beilleszkedni.

– Mik a céljaid a továbbiakban tavasszal, illetve mire lehet képes szerinted a csapat?

– A tavasszal minél több mérkőzést szeretnék lehozni kapott gól nélkül, a csapattal pedig a feljutás az elsődleges cél!