Fölényes sikerrel kupagyőzelem, majd hatvani díjeső

Imola-Hírlap–Téli-kupa, Döntő

FC HATVAN – LŐRINCI VSC
7–1 (5–0)

Eger, Felsővárosi műfű, 150 néző. Vezette: Rozsnaki Gábor (Király, Kasza)

FC HATVAN: Bajkán B. (Aszódi M., 58.) – Purzsa M. (Kis K., 58.), Katona R., Fék Zs. (Török N., 58.), Karácsony D. – Bárkányi A., Mundi Z. (Ziegler G., a szünetben) – Kovács G., Ács Á., Bogdán M. (Czibolya G., 58.) – Simon M. (Alapi G., a szünetben). Vezetőedző: Simon Antal

LŐRINCI: Gedei – Balla (Patkós, 73.), Tóth P., Ágói, Less T. – Gulyás O., Székesi, Hegedűs D. (Bartók P., 35.), Sárközi J. – Oláh Á. (Héder, 28.), Gulyka. Edző: Bódis Barna

GÓLSZERZŐ: Ács Á. (3.), Katona R. (5., 87.), Kovács G. (16.), Simon M. (18., 39.), Alapi G. (73.), ill. Sárközi J. (83.)

Nagy elánnal vetettük magunkat a Téli kupa döntőjébe és ez gyorsan eredményességgel is párosult. A 3. percben sikerült megszerezni a vezetést, egy jobboldali beadás után a hosszún érkező Ács Ádám a hálóba lőtt. Két perccel később egy lecsorgó labdát Katona Roland lőtt a hálóba, majd a 16. percben Bogdán Maxim baloldali beadását Kovács Gergő passzolta közelről a kapuba. Újabb két perc elteltével Simon Mátyás fordult kapura, ziccerbe került és a rövid alsó sarokba lőtt. Tulajdonképpen 18 perc alatt végleg eldöntöttünk minden lényeges kérdést, de ezután sem álltunk le, a 39. percben Purzsa Máté jobboldali beadását ismét Simon fejelte közelről a hálóba.

A szünet után egyre inkább edzőmeccs jellegűvé alakult a kupadöntő, de a 73. percben jött az újabb hatvani találat, Alapi Gábor 17 méteres lövése utat talált a kapuba. A 83. percben összejött a szépítés a Lőrincinek, Katona akart felszabadítani a saját 16-osán belülről, de éppen a korábbi hatvani játékos, Sárközi János lábát találta el, akiről Aszódi Miklós hálójába pattant a labda. A döntőt azonban mi zártuk le, Alapi passzából a 87. percben Katona fordult le és a jobb alsó sarokba lőtt.

Teljesen megérdemelten nyertük meg az Imola-Hírlap–Téli-kupát, a döntőben kiváló teljesítményt nyújtottunk. A kupát a döntő után át is vette a csapat, a torna legjobb játékosának pedig a hatvani Kovács Gergőt választották, de az ünneplésnek ezzel még nem volt vége!

A döntő után ugyanis a Hotel Eger & Parkban az Imola-Hírlap 11 elnevezésű Gála keretében került sor az ünnepélyes díjátadóra, ahol az Imola-Hírlap–Téli-kupa legjobbjai és a Heves megye legjobb tizenegye elnevezésű szavazás győztesei vehették át elismeréseiket.

Az MLSZ megyei igazgatójaként Vojtekovszki Csaba előbb a csapatokhoz szólt, majd díjátadóként vállalt szerepet Csank János, korábbi szövetségi kapitánnyal és Kis Károly edzővel, Heves megye sportnagykövetével együtt.

Az FC Hatvan Téli-kupa sikere, és Kovács Gergő győzelme mellett még egy hatvani diadalnak örülhettünk, Simon Mátyást választották meg ugyanis a legjobb megye I-es labdarúgónak!

A Gálán Szabó Roland csapatkapitány vette át az első helyért járó vándorserleget és kristályvázát (illetve ő vette át Kovács Gergő elismerését is), míg Simon Mátyás oklevelet és emlékplakettet kapott.

Támadónk a következőképpen értékelt a díjátadó után:

„Felnőtt karrierem során ez az első díj, amit megkaptam, nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy ennyien rám szavaztak – mondta honlapunknak Simon Mátyás. – Örülök neki, hogy sok-sok év munkája teljesedik ki ebben az elismerésben. Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem bíztam abban, hogy én leszek az első, hiszen figyelemmel követtem az online szavazást, azt viszont nem tudhattam, hogy a nem online felületen szavazók közül mennyien voksolnak rám. Szívmelengető, hogy összességében rám érkezett a legtöbb szavazat.”

Az Imola-Hírlap–Téli-kupa végeredménye:

1. FC Hatvan
2. Lőrinci VSC
3. Egerszalók SE
4. Füzesabonyi SC

A kupa legjobb mezőnyjátékosa: Kovács Gergő (FC Hatvan)

Legjobb megye I-es labdarúgó: Simon Mátyás (FC Hatvan)