Őszi értékelés Simon Antallal

Az őszi szezon után 43 megszerzett ponttal, nyolcpontos előnnyel vezeti az FC Hatvan a Heves megyei I. osztályú bajnokságot úgy, hogy csapatunk szerezte toronymagasan a legtöbb gólt (63-at) és kapta a legkevesebbet (9-et). Simon Antal vezetőedző elégedett a mutatott teljesítménnyel, de tudja, hogy nem dőlhetünk hátra.

– Remekül szerepelt a csapat ősszel, mik voltak a kiváló teljesítmény összetevői?
– Amikor nyáron leültünk beszélgetni Ofella Zoltán klubelnökkel és Ádám Zoltán szakosztályvezetővel, az volt a kérésük, hogy az őszi szezon végén próbáljunk az élbolyban lenni – kezdte honlapunknak Simon Antal vezetőedző. – Végülis ezt a csapat bőven túlteljesítette, hiszen az idényt igazán kiegyensúlyozott és remek teljesítmény jellemezte. Mindig mi domináltunk a meccseken és nemcsak eredményesen, hanem látványosan is játszottunk. Az egyetlen döntetlenünk során, az Energia SC Gyöngyös elleni találkozón is nekünk állt a zászló. Persze, nem dőlhetünk hátra, hasonlóan jó tavaszt kell produkálnunk és fel kell készíteni a csapatot az osztályozóra, hogy ne a szerencsében kelljen bíznunk. A remélt erősítésekkel mindez megvalósulhat.

– Melyik szakaszt emelnéd ki igazán az őszi idényből?
– A szezon közepén volt egy olyan szériánk, amikor egy idegenbeli, majd három hazai meccsen is gólparádét mutattunk be. Először 7–1-re nyertünk Gyöngyöshalászon, aztán 7–0-ra győztük le a Lőrincit, utána 6–0-ra a Herédet, végül pedig 7–0-ra a Borsodnádasdot.

– Egyénileg kikkel voltál különösen elégedett?
– A csapatnak van egy gerince, az Aszódi Miklós–Katona Roland–Bárkányi Arnold–Ács Ádám–Szabó Roland–Simon Mátyás tengelyhez azonban remek teljesítményével csatlakozott a két szélső védő, Purzsa Máté és Karácsony Dávid. Simon Mátyás 28 találata önmagáért beszél, ő élt azzal, hogy centerként rá voltak kihegyezve a támadások és remélem, hogy egy jó felkészülés után tavasszal folytatja ezt a teljesítményt. Szabó Roland a kohéziós erőt jelentette, míg a nyáron újonnan érkezők közül Gál Márk, Fék Zsolt és Labát Krisztofer beépült az együttesbe – előbbi kettő több poszton is bevethető volt, míg utóbbi sérülése ellenére az U19-es csapatban és a felnőttek között is jól helytállt. Torda Patrik az idény második felére belelendült és kezdőjátékossá vált, Mundi Zoltánt és Czibolya Gábort sérülések hátráltatták, bennük maradt még tavaszra több potenciál. Meg kell említenünk, hogy több ifista korú játékos is velünk készült ősszel, közülük többen lehetőséget is kaptak a bajnokikon, Bogdán Maxim, Babinyecz Román, Parragi Dominik, Uj Milán, Kiss Kende, Kiss Barna és Tóth Bence a jövő reménységei lehetnek.

– Van valamilyen hiányérzeted az őszi szezonnal kapcsolatban?
– A csapat teljesítményével kapcsolatban nincs, az egyetlen negatívum az volt, hogy még nyáron, a Szolnok elleni felkészülési mérkőzésen Uj Patrik térszalag szakadást szenvedett, így rá egyáltalán nem számíthattam és leghamarabb tavasszal térhet vissza.