Négygólos sikerrel zártuk az őszt

FC HATVAN–FELSŐTÁRKÁNY 4–0 (2–0)

Hatvan, Népkerti sporttelep, műfüves pálya, 70 néző. Vezette: Debreczeni Krisztián (Harnos Cs., Pásztory K.)

HATVAN: Aszódi M. – Purzsa M. (Sárközi J., 75.), Katona R., Gál M. (Labát K., 75.), Fék Zs. (Török N., 75.) – Bárkányi A., Mundi Z. – Szabó R. (Kész T., 75.), Torda P. (Czibolya G., 75.), Ács Á. – Simon M. Vezetőedző: Simon Antal

FELSŐTÁRKÁNY: Csák L. – Kollár B., Kálmán R. (Tanner, 68.), Sebe A. (Szklenár, 75.), Ötvös – Zsély, Orlóczki, Szucsik, Madarasi – Kálmán J., Balázs L. (Jacsó, a szünetben) Vezetőedző: Balázs Tihamér

GÓLSZERZŐ: Simon M. (9., 49. – mindkettő 11-esből), Torda P. (29.), Sárközi J. (81.)

JÓK: Simon M., Katona R., Mundi Z., Torda P., ill. Sebe A., Orlóczki, Kálmán J.

A Heves megyei I. osztály 6. fordulójából pótolt mérkőzésen hideg időben fogadtuk a Felsőtárkányt a műfüves pályán. Nem kellett sokat várni az első hatvani gólra: a 7. percben Torda Patrik húzott el a jobb szélen, beadott, az érkező Simon Mátyást pedig Kálmán Richárd úgy rúgta fel, hogy támadónk a vendégek kapusával is ütközött – a labda pedig továbbcsorgott és Ács Ádám a kapuba lőtt, de a játékvezető már lefújta a szabálytalanságot, így a gól megadása helyett 11-est ítélt. A büntetőt rövid ápolás után, a 9. percben Simon magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtte (1–0). A 29. percben aztán Simon visszaadta a kölcsönt Tordának, centerünk jobboldali lapos beadását Torda passzolta a kapuba (2–0). A 35. percben még egy nagy lehetőségünk volt a gólszerzésre, de Gál Márk a kapuval szemben állva a bal sarok mellé lőtt. A harcos, kemény első félidő után két góllal vezettünk.

A szünet után szinte rögtön jött a harmadik hatvani találat is, a 49. percben Mundi Zoltánt akasztották a 16-oson belül, az újabb tizenegyest pedig ismét Simon lőtte félmagasan a jobb sarokba (3–0). A 66. percben szépíthettek volna a vendégek, de Kálmán József nagy helyzetben, hat méterről a bal sarok mellé lőtt. A 73. percben Gál jobboldali szögletét Simon fejelte a lécre, a kipattanót pedig a jobb sarok mellé bombázta. A 81. percben aztán megérkezett a negyedik gólunk is, Ács passzát a csereként beállt Sárközi János lőtte 12 méterről a jobb alsóba (4–0). A végére még Czibolya Gábor nagy lehetősége maradt, a cserecsatár közeli fejesét Csák László bravúrral védte, így négygólos sikerrel zártuk az őszt.

A találkozó után Ádám Zoltán szakosztályvezető megköszönte a csapatnak az őszi teljesítményt, és szólt a következő feladatokról. Ofella Zoltán, a klub elnöke pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy demonstrálni kell a továbbiakban is, hogy az FC Hatvan a legjobb csapat a megyében!

SIMON ANTAL: „Arra készültünk, hogy élesek leszünk az utolsó mérkőzésen is, ehhez a fiúknak fel kellett pörögni. Örülök, hogy győzelemmel zártunk, a nyolcpontos különbség megnyugtató előnyt jelent és nyugodt felkészülést vetít előre. Köszönjük a vezetőségnek, hogy megteremtette a feltételeket az őszi kiegyensúlyozott teljesítményhez!”

BALÁZS TIHAMÉR: „Tavaly ősszel győztünk Hatvanban, most egy teljesen más csapattal kaptunk ki, de ez nem meglepő, hiszen az osztály legjobb együttese volt az ellenfelünk. Nem feltartott kézzel játszottunk, becsülettel harcoltunk és voltak lehetőségeink is. A 3. forduló óta a sérülések miatt 11 mezőnyjátékossal játszunk, így a középmezőnybeli 8. helyezés a realitás most.”

Fotó: Nagy-Dobos Eszter