Zápor és gólzuhatag

GYÖNGYÖSHALÁSZ SE – FC HATVAN 1-7 (1-3)

Gyöngyöshalász, 160 néző. Vezette: Varga László (Csathó Zs., Kocsis J.).

GYÖNGYÖSHALÁSZ: Kovács T. – Harmat, Lehótszky, Csomor, Kluk – Ozsvárt (Kiss I., 25., Szalai G. 65.), Sőregi (Horváth V., 66.) – Jurecska (Szilágyi E., 60.), Szurdoki (Hovanecz, 71.). Czene – Márkus. Vezetőedző: Benus Ferenc

HATVAN: Aszódi M. – Purzsa M., Katona R., Gál M., Karácsony D. (Labát K., 69.) – Szabó R. (Mundi Z., 54.), Ács Á. (Török N., 80.), Fék Zs., Kész T. (Sárközi J., 63.) – Simon M., Czibolya G. (Bogdán M., 75.). Vezetőedző: Simon Antal

GÓLSZERZŐ: Csomor (19.), ill. Katona R. (3.), Czibolya G. (30.), Simon M. (33., 58.), Fék Zs. (60., 85.), Ács Á. (65.).

JÓK: Kovács T., Csomor, Harmat, ill. az egész csapat.

Remekül kezdtük a forduló rangadóját, a 3. percben Szabó Roland baloldali szögletét a hosszú saroknál tisztán érkező Katona Roland fejelte a hálóba (0–1)! Hat perccel később Ács Ádám előreívelt szabadrúgását Czibolya Gábor fejelte kapura, de Kovács Tamás bravúrral védett. A 14. percben támadónk ismét gólt szerezhetett volna, a saját térfeléről megindult, lerázta védőjét, betört a 16-oson belülre, de ezt a lövést is védte a hazai kapus.

Az időközben szemerkélő esőben a 19. percben pedig egyenlítettek a hazaiak, egy jobboldali szögletet Csomor Szabolcs fejelt a bizonytalanul kijövő Aszódi Miklós kapujába (1–1). Szerencsére hamar rendeztük a sorokat, a 30. percben egy labdaszerzés után gyors kontrát vezettünk, amelynek során Simon Mátyás passzolt Czibolyához, a csatártárs pedig 13 méterről, a jobb kapufa segítségével lőtt a hálóba (1–2). A 33. percben pedig Czibolya visszaadta a kölcsönt, egy remek lefordulás után Simonhoz passzolt, aki jobb oldalról 11 méterről a hosszúba bombázott (1–3)! Az eseménydús első félidő végén még Purzsa Máté is betalálhatott volna, de lövését a kapus hárította, így kétgólos előnnyel mehettünk pihenőre.
A szünet után újra rákezdett az eső, a zápor azonban nem akadályozott meg minket az újabb gólok lövésében. A továbbra is nyíltan játszó halásziak védelmét ekkor is könnyen törtük fel – az 58. percben Purzsa lövését kiütötte Kovács Tamás, de a kipattanót Simon fejelte a hosszú sarokba (1–4). Újabb két perc elteltével Karácsony Dávid balról beadott lapos labdáját Fék Zsolt lőtte a jobb alsóba (1–5). A 65. percben aztán érkezett Ács Ádám, aki a Simontól kapott labdát úgy tekerte a jobb felső sarokba, hogy a kapus még beleért (1–6). És ezzel még nem volt vége, a hajrára maradt az utolsó, egyben legnagyobb találat, Fék szánta el magát lövésre 28 méterről, bombája pedig a felső sarokban kötött ki (1–7)!

A zápor után tehát eljött a gólzuhatag is, gólerősen játszó csapatunk ilyen különbséggel is megérdemelten győzött a szimpatikusan és jól küzdő Gyöngyöshalász otthonában.

BENUS FERENC: „Hibáinkat szinte százszázalékosan kihasználták a hatvaniak. Kívánom, hogy érjék el céljaikat és jövőre jussanak fel az Nemzeti Bajnokság 3. osztályába.”

SIMON ANTAL: „Jó talajú pályán szervezett, jó csapat ellen játszottunk. A különbség azért lett ilyen nagy, mert a helyzeteinket jó százalékkal használtuk ki.”