Ilyen az edzősors…

Nevelő klubként az FC Hatvan nemcsak a játékosok nevelésében, képzésében jeleskedik, hanem az utóbbi években olyan trénerek dolgoztak klubunknál, akik – hatvani munkájuk elismeréseként – más, magasabb szintet jelentő csapatoknál folytathatták edzői pályafutásukat. A sors iróniája, hogy három korábbi hatvani trénernek is a napokban köszönték meg a munkáját klubjánál, ettől függetlenül érdemes megemlékeznünk róla, hogy a szakemberek honnan indultak és aztán meddig jutottak el.

Kezdjük a sort Varga Attilával, aki a 2016/17-es idény tavaszi szezonjában, Híres Gábor után irányította a nehéz helyzetben lévő FC Hatvant. Akkor még az NB III Keleti csoportjában szerepeltünk és bár Attila felhozta a csapat – sokáig reális esély volt is a bennmaradásra –, végül sajnos nem tudta megmenteni a kieséstől. Ettől függetlenül klubunk vezetősége elégedett volt a szakember munkájával, az edző azonban távozott, és kisvártatva elfogadta az NB II-es BFC Siófok ajánlatát, ahol egy esztendőn át dolgozott. A csapat azonban a másodosztályban 7 forduló után 5 ponttal a kiesést jelentő 18. helyen áll, így a vezetőség úgy döntött, hogy más edzővel képzeli el a jövőt.

Ennél jóval érthetetlenebb Nagy Tamás leváltása. A tréner az előző, tehát a 2017/18-as idényben dolgozott az FC Hatvannál, irányításával a csapat az ezüstérmet jelentő 2. helyen végzett a megyei I. osztályú bajnokságban! A sikeres munka felkeltette a szintén az NB II-ben szereplő ZTE FC vezetőinek figyelmét, akik nyáron Tamást Zalaegerszegre hívták, korábbi edzőnk pedig elfogadta a zalaiak ajánlatát. Mi több, a csapat remekül szerepel a másodosztályban, 7 forduló után 14 ponttal a 3. helyen áll úgy, hogy ugyanannyi pontja van, mint a már feljutást jelentő, 2. pozícióban állomásozó Békéscsabának. Hogy ennek ellenére a zalaiak miért lépték meg a váltást, azt csak ők tudják…

A hatvani utánpótlásban végzett, hosszú éveken át tartó sikeres munkájának köszönhetően az igazán rutinos Ózsvári András tavaly télen pedig elfogadta a megyei I. osztályban szereplő Pétervására SE felnőtt csapatának irányítását. A csapat tavasszal jól is szerepelt a bajnokságban, azonban az új szezonban két forduló (egy győzelem és egy vereség) után a vezetők elköszöntek Ózsváritól. A tréner kettős szerepvállalása ezzel megszűnt, vagyis most már csak az Istenmezeje SE 1926 megyei III. osztályú csapatára összpontosíthat, amelyet már eddig is vezetett.

Mindehhez hozzátehetjük még, hogy az FC Hatvant korábban évekig irányító Híres Gábor is magasabb osztályban folytatta edzői karrierjét, elsőként az akkor még NB II-es Szeged 2011, majd a szintén másodosztályú Aqvital FC Csákvár másodedzőjeként dolgozott, míg most az NB I-es Budapest Honvédnál Supka Attila segítője.

Összességében megállapíthatjuk tehát, hogy az FC Hatvan nemcsak a fiatal labdarúgók nevelésében egyre erősebb, hanem szakembereink is olyan munkát végeznek egyesületünknél, amelyek más klubok érdeklődését is felkeltik!