Magabiztos továbbjutás

Magyar Kupa megyei selejtező, 2. forduló:

Energia SC Gyöngyös–FC Hatvan 1–4 (1–3)

Gyöngyös, 100 néző. Vezette: Rozsnaki (Kasza, Juhász)

GYÖNGYÖS: Erdei – Galó (Fülöp, 49.), Bartha, Gulyás K., Timon – Csoszánszki, Tóth L. (Gedei, 74.), Géczki (Szerencsés, 49.), Antal – Adorjan, Arday. Vezetőedző: Nagy Gábor

FC HATVAN: Zán – Purzsa, Labát K., Katona R., Gál M. – Szabó R., Bárkányi (Parragi, 80.), Ács Á. (Bogdan, 75.), Mundi Z. – Simon M. (Babinec, 85.), Czibolya. Vezetőedző: Simon Antal

Gólszerző: Géczki R. (42.), ill. Szabó R. (8., 90.), Simon M. (13.), Purzsa M. (24.)

Jól kezdtük a mérkőzést, a 8. percben Szabó Roland kapott egy labdát a 16-os jobb sarkánál, tolt egyet befelé, és elegánsan a jobb felső sarokba emelt (0–1). Öt perc elteltével Czibolya emelt át balról a hosszún érkező Ács Ádámhoz, ő középre tette a labdát Simon Mátyásnak, aki egy állítás után a hosszú sarokba passzolt (0–2). A 24. percben pedig már itt is volt a harmadik hatvani találat is, Purzsa Máté lőtt 15 méterről laposan a hálóba. A hazaiak több ígéretes lehetőséget kidolgoztak az első félidőben, amelynek hajrájában szépíteni tudtak, a 42. percben egy jobboldali beadást a középen érkező Géczki a hosszú felsőbe lőtt (1–3). Az első játékrész Czibolya kapufájával zárult.

A szünet után visszavettek az iramból a csapatok, a mieinknek több lehetőségük volt ekkor is a gólszerzésre, végül a 90. percben megszületett a negyedik hatvani találat: Gál Márk szabadrúgása a jobb kapufáról kijött, a kipattanót pedig Szabó Roland helyezte a hálóba (1–4). Magabiztos győzelemmel jutottunk tehát a Magyar Kupa következő körébe.

Edzői értékelések:

 Nagy Gábor: „A jobb játékerőt képviselő vendégcsapat érvényesítette tudását.”

Simon Antal: „A harmadik góllal már az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A továbbjutás elvárható volt a csapattól, amit teljesített is.”

Jók: Bartha, Gulyás K., Géczki, ill. Szabó R., Katona R., Czibolya.

A nyáron a Vasas Kubala Akadémiától érkező Gál Márk így értékelt első hivatalos hatvani mérkőzése után honlapunknak:

„Bár nem könnyű megszokni a felnőtt futballt, összességében jól éreztem magam a pályán. Keménységben és színvonalban is más ez, mint a korosztályos labdarúgás, de úgy gondolom, hogy egy-két hibától eltekintve hoztam azt, amit elvártam magamtól. Tizenkét évet játszottam a Kubala Akadémián, ahol balhátvéd és belső védő posztokon szerepeltem. Hatvanba korábbi edzőm, Simon Antal hívására érkeztem, nagy örömmel!”