Új edző a leány U16-os csapatnál

Szász József Szilamér

Köszönjük, hogy rendelkezésünkre állsz. Gratulálunk a kinevezésedhez. Információink szerint egyenesen a labdarúgás őshazájából csatlakoztál csapatunkhoz. Kérlek mesélj kinti szerepvállalásodról és arról, hogy mi vezényelt vissza kis hazánkba.
– Köszönöm szépen a felkérést és a megtisztelő kinevezést az FC Hatvan részéről. Valóban Angliából tértem haza a családommal 12 évnyi kint tartózkodás után. A legfőbb dolog ami miatt hazaköltöztünk, azok a gyermekeink. Lassan óvodás korba lépnek és jobbnak láttuk ha magyar óvodába, magyar környezetben nevelkednek és nem érinti meg Őket az a nyugati stílus amit, én nem igazan tartok értéknek!

Először irányíthatsz csapatot a gyengébbik nem vonatkozásában? Szerinted milyen megítélése van a női labdarúgásnak Angliában?
– Valóban először irányítok női csapatot, de azt gondolom hogy, a női labdarúgásnak nagy jövője van és ez egy kiváló lehetőség hogy, bizonyítsuk a hatvani U16 női csapatával hogy, érdemi munkát és sikereket tudunk elérni az Országos kiemelt bajnokságban is. A női foci Angliában mar most nagy szerepet játszik, és nagyon profi körülmények között, valamint kiváló képességű edzőkkel dolgoznak azon hogy, jobb és nagyobb sikereket érjenek el mint, Club szinten avagy Nemzeti színekben.

Milyen reális célokat tűzöl ki az előttünk álló bajnoki évadban?
– Az előttünk álló bajnokság merőben új keletű lesz, mind edzőnek, mind játékosnak is az U16-os Női kiemelt bajnokságban, valamint a felkészülésünk első szakaszában vagyunk, így azt gondolom hogy, van egy vízió a fejemben ahova ez a csapat el fog jutni (de ezt jelenleg megtartom magamnak). Mindazonáltal az elsődleges és legfontosabb dolgunk most az, hogy magunkra figyeljük és a lehető legkiválóbb munkát tudjuk nyújtani a felkészülési időszak alatt. Amennyiben a felkészülésünk a tervek szerint zajlik majd, abban az esetben azt gondolom, hogy egy rendkívül hatékony és látványos futballt játszó csapattal fogjuk elkezdeni a bajnokságot.