Edzői konferencia Hévízen

Kétnapos edzői konferencián vett részt Ofella Zoltán és Nagy Gábor Hévízen március 26-27-e között.
Az előadásokat Ralf Lorenzo Santelli a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) tanára (UEFA Pro Diploma), diplomás testnevelőtanár, edzés- és sportterapeuta tartotta.

A konferencia elsősorban a pressingről és az átváltásokról szólt. Hétfőn 3 óra elmélet után gyakorlatba vitték az átváltásokat. (labdavesztésből átváltás védekezésbe, labdaszerzésből átváltás támadásba, pressing). A keddi nap a tervezésről szólt. Versenyidőszakban egy teljes hét tervezése, a tervezés csapatmunkája, a tervezésben résztvevők (edzők) szerepe, feladata. Átváltásokban a csapat magatartása. Az ellenfél ismeretében, csapattaktikai és az egyes csapatrészek átváltások taktika hangsúlyával. Az adott héten milyen irányelvek alapján szervezik meg edzésformáikat.

Nagy Gábor: “Magas színvonalú előadásokat hallottunk, az előadó pozitív, gyakorlatias, nyitott, közvetlen. A résztvevő edzők összetétele több rétegű volt. Részt vettek amatőr, akadémiai, utánpótlás csapatok edzői, vezetői. Így próbált minden korosztályra vonatkozó témát érinteni. Egy szállodában laktunk, egy asztalnál vacsoráztunk nagyon kedves volt. Meghívtuk Heves megyébe előadást tartani, melyet fontolóra vett.”