Vereség a rangadón, nem tudtuk kihasználni az emberelőnyt

Heves megyei I. osztály, 18. forduló:

 

FC HATVAN–EGER SE 0–1 (0–0)

Hatvan, 400 néző. Vezette: Janitz Gergő (Kányási, Deme).

HATVAN: Aszódi – Uj, Tóth M. (Sárközi, 80.), Katona R., Karácsony – Rjaskó (Simon M., 62.), Bárkányi, Ács Á., Kész – Czibolya, Yannick (Szabó R., 72.). Vezetőedző: Nagy Tamás.

EGER: Bollók – Debreceni, Lakatos B., Mikolka, Busai – Gresó (Galambosi, 86.), Titkó (Vajda, 70.), Farkas K. – Antal (Balogh M., 83.), Benke, Fekete V. (Balogh R., 91.). Játékos-edző: Vígh Ferenc

Gólszerző: Lakatos B. (71.)

Kiállítva: Benke (megütötte Katona Rolandot) a 30. percben.

JÓK: Karácsony, Ács Á., Kész, ill. az egész csapat.

Óvatosan kezdték a csapatok a forduló rangadóját, ettől függetlenül már a 14. percben eljutottunk az egri kapu elé: először Kész Tibor cselezte be magát a 16-oson belülre, de lövését blokkolták, majd a beívelt szögletet Katona Roland fejelte nem sokkal kapu mellé! A 27. percben a vendégek is eljutottak a térfelünkre, de Benke lövése lepattant egy védőnkről – az egriek kezezést reklamáltak, de a játékvezető továbbot intett. A 30. percben aztán Benke Norbert érthetetlen módon megütötte Katona Rolandot, aki a földön maradt, Janitz Gergő pedig kiállította az ellenfél középcsatárát. A mieink meg is érezték rögtön az esélyt, de a félidő végén Yannick fejese mellément, míg Kész Tibor lövését ismét Bollók mentette szögletre.

A szünet után is maradt a Hatvan kezdeményező készsége, mezőny- és labdabirtoklási fölénye. Az 50. és az 52. percben is betalálhattunk volna, de először Kész újabb lövését tolta ki a rövid sarokból Bollók, majd Karácsony baloldali beadását a középen érkező Rjaskó éppen a kapus kezébe lőtte! A helyzeteink tehát továbbra is megvoltak, azonban egy rögzített helyzet utáni góllal mégis az egriek jutottak vezetéshez a 71. percben: egy kapufáról kipattanó lövésre Lakatos Béla érkezett, és fejjel a hálóba juttatta a labdát. A hajrában mindent megpróbáltunk, de sajnos játékunk egyre pontatlanabbá vált. A 87. percben még Kész Tibor újabb próbálkozásában volt komoly gólszerzési esély, de ezt a lövést is védte Bollók Gábor.

Sajnos így vereséggel ért véget számunkra a rangadó, hiába játszottunk több mint egy órát emberelőnyben, ezt nem tudtuk kihasználni, pedig a játék képe alapján megérdemeltük volna a győzelmet. Ennek ellenére nem szabad feladni, a hátralévő mérkőzéseken még bármi történhet, hiszen még 12 bajnoki van hátra! Az egriek sem lehetnek egyébként maradéktalanul boldogok, hiszen hiába nyertek a rangadón, a Felsőtárkány 9–0-s sikere miatt – rosszabb gólkülönbséggel – leszorultak a tabella éléről.

 

Edzői értékelések:

NAGY TAMÁS: – A mérkőzés menete a kapott gólig úgy alakult, ahogyan arra a héten készültünk – ami hiányzott, az a kapu előtti határozottság, hiába alakítottunk ki sok helyzetet. Mi hátul egyszer hibáztunk egy rögzített szituáció után, nem figyeltünk eléggé, amit az ellenfél góllal büntetett, ezzel egyben a mérkőzést is tudtunk veszíteni. Sok sikert kívánok az Egernek a bajnoki címért folytatott további harcban.

VÍGH FERENC: – A hazaiak birtokolták többet a labdát, s ők próbáltak dominálni, de aki közel hetven percet játszik emberhátrányban és így tud nyerni egy bajnokaspiráns otthonában, az igazi csapat. Sok sikert kívánok a Hatvannak!