Czibolya Gábor elintézte

FC HATVAN–MARSHALL-ASE 3–0 (3–0)

Hatvan, 150 néző. Vezette: Fehér Renátó (Csathó Zs., Szigetvári Zs.).

HATVAN: Aszódi – Szabó B. (Purzsa, 67.), Tóth M. (Abért, 85.), Uj (Nagy Á., 78.) – Kész, Bárkányi, Ács Á., Szabó R., Karácsony – Simon M. (Torda P., 80.), Czibolya. Vezetőedző: Nagy Tamás

ANDORNAKTÁLYA: Kertész P. – Megyeri, Kaszás N., Várkonyi, Felföldi M. (Nagygyörgy, 86.) – Klavács (Bárdos, a szünetben), Sárosi, Trungel, Ragó (Madarasi, 65.) – Nagy V., Nyikes (Lakó, a szünetben). Vezetőedző: Szabó László

GÓLSZERZŐ: Czibolya (7., 17., 28.)

JÓK: Czibolya (a mezőny legjobbja), Bárkányi, Szabó R., Ács Á., Tóth M., ill. az egész csapat.

Remekül kezdtük az Andornaktálya elleni mérkőzést, a 7. percben Kész Tibor baloldali beadását a középen üresen érkező Czibolya Gábor fejelte a hálóba (1–0)! Tíz perccel később megdupláztuk előnyünket, Ács Ádám indítását a vendégek védője nem tudta elrúgni, így Czibolya eltolta mellette és egy újabb csel után a hosszú sarokba lőtt (2–0)! A 28. percben pedig már meg is volt a mesterhármas, Ács újabb remek labdájával Czibolya lépett ki, kicselezett két védőt is, majd újfent a hosszúba lőtt (3–0)!  A 39. percben támadónk akár a negyedik gólját is megszerezhette volna, de lövését Kertész kapus kitornázta.

A szünet után egy fokkal agresszívebb, szervezettebb Andornaktálya jött ki a pályára, és el is jutottak a kapunkig, Ragó lövését kellett Aszódinak kiütnie. Persze a játék irányítása maradt a mi „reszortunk”, az idő múlásával pedig ismét egyre többször eljutottunk az ellenfél kapujáig is, de Kész Tibor és Simon Mátyás is hibázott. A hajrában aztán még két nagy ziccer adódott előttünk, előbb Sárközi János cselezte ki a kapust, de lövését a visszaérő hátvéd a gólvonalról ki tudta rúgni, majd Torda Patrik lőtt tiszta ziccerben a kapusba.

A klasszikus mesterhármast szerző Czibolya Gábor vezérletével magabiztos, teljesen megérdemelt győzelmet arattunk és ismét elmondható, hogy ha a kapu előtt jobban koncentrálunk, még fölényesebb sikert arathattunk volna.

Folytatás szombaton, 15 órától a Füzesabony otthonában.

NAGY TAMÁS: – Az volt a célunk, hogy gyorsan előnyhöz jussunk, ezt teljesítettük is. Később akadtak holtpontok a játékunkban, de végig arra törekedtünk, hogy minél több gólt szerezzünk. A második félidőben sajnos már nem tudtuk növelni az előnyünket, mert kihagytuk a helyzeteket.

SZABÓ LÁSZLÓ: – Az első játékrészben kishitűen és pontatlanul játszottunk, de a szünetben rendeztük a sorokat, és utána már egyenlő ellenfelei voltunk a hazai csapatnak.