Kikaptunk a rangadón

HEVES MEGYEI I. OSZTÁLY, 6. FORDULÓ

FC HATVAN–BETON-TERMÉK FELSŐTÁRKÁNY 1–2 (1–2)

Hatvan, 350 néző. Vezette: Rozsnaki G. (dr. Lendvai, Bodó).

HATVAN: Aszódi – Purzsa, Tóth M. (Torda, 85.), Juhász B., Uj (Ács Á., 68.) – Kész (Sárközi J., 57.), Bárkányi, Szabó R., Karácsony – Simon M., Czibolya. Vezetőedző: Nagy Tamás

FELSŐTÁRKÁNY: Szalay – Hirschler, Kerényi G., Nagy Cs., Ötvös – Zsély – Kálmán J., Kollár, Barzsó, Csóka R. (Madarassy, 90.) – Montvai (Tarlósi, 92.) Vezetőedző: Hegyi Sándor

GÓLSZERZŐ: Juhász B. (7.), ill. Montvai (19.), Csóka R. (37.)

JÓK: Uj, Juhász B., ill. Kollár, Ötvös, Zsély, Csóka, Montvai.

Kiemelkedő fontosságú volt csapatunknak a Felsőtárkány elleni rangadó, amelyet a lehető legjobban kezdtünk: a 7. percben a klubhoz a nyáron visszatérő Juhász Bence egy tizennyolc méteres szabadrúgást gyönyörűen csavart a bal felső sarokba (1–0)! Ettől azonban sajnos nem nyugodtunk meg és a vendégeket sem lehetett kibillenteni: a 19. percben egy Aszódi Miklósról kipattanó lövést a rutinos Montvai Tibor bombázta kíméletlenül a hálóba (1–1). Ezután ismét megszerezhettük volna a vezetést, előbb a 25. percben Tóth Máté lövését blokkolták, majd Szabó Roland baloldali szögletét egy kavarodás után Simon Mátyás szúrta rá, de a kapus bravúrral védett. A 37. percben Csóka Róbert kapott labdát a balösszekötő helyén, kicselezte Purzsa Mátét, eltolta a labdát a keresztező Bárkányi Arnold mellett is, majd nyolc méterről a hosszú sarokba helyezett (1–2). Hiába volt tehát inkább mezőnyfölényben az FC Hatvan, a szünetre egygólos tárkányi előnnyel mentek a csapatok.

A fordulás után rákapcsolt csapatunk, Kész Tibor oldalszabadrúgását „szedte ki” a jobb alsóból Szalay Alex, majd Simon Mátyás kiugratása után Szabó Roland lőtt kapásból fölé. A 67. percben jött az újabb ígéretes hatvani lehetőség, Czibolya Gábor lódult meg a kapu felé egy ellenfélről lepattanó labdával, rávezette a kapusra a játékszert, de a lövés pillanatában Nagy Csaba hátulról közbelépett, a labda így szögletre pattant – játékosaink hiába reklamáltak tizenegyest az igencsak véleményes szituációban, a játékvezető sajnos hajthatatlan volt.

A Felsőtárkány a hajrában sajnos okosan lassította a játékot, néhányszor eljutott Aszódi Miklós kapujáig is, azonban Szalay kapus hibája után a hosszabbításban mégis egyenlíthettünk volna, de a csereként beálló Ács Ádám az utolsó puskaport is ellőtte. 2–1-es tárkányi sikerrel ért véget a rangadó.

Nagy Tamás, az FC Hatvan vezetőedzője: – Korán vezetést szereztünk, ezzel lélektani előnybe kerültünk, de sajnos jobban megijedtünk a vezetéstől, mint az ellenfelünk, amely fordítani tudott. A játékban egyébként nem volt benne ez a fordulat, és a szünet hiába helyeztünk nagy nyomást a tárkányiakra, nem voltunk eléggé higgadtak. Folyamatosan szabadultunk a labdától, ahelyett hogy nyugodtan felépítettük volna a támadásokat, és sajnos nem volt olyan játékos, aki a nehéz percekben átlendítette volna ebből a csapatot. Addig nem tudunk rangadón győzni, amíg bizonyos helyzetekben a kishitűség és a korlátok tartják fogva a csapatot. Azon kell dolgoznunk, hogy önmagunk korlátjait át tudjuk törni.

Balázs Tihamér, a Felsőtárkány szakosztályvezetője: – Jó iramú, küzdelmes mérkőzésen sokat tettünk a győzelemért, amelyet megérdemeltünk. Többet támadtunk, kontráinkban mindig benne volt a veszély, de a Hatvannak sincs szégyenkeznivalója, mert jól küzdött!