Nem sikerült a főtáblára jutás

A Magyar Kupa megyei selejtezőjének 5. fordulójában:

BETON-TERMÉK FELSŐTÁRKÁNY–FC HATVAN 2–0 (1–0)

Felsőtárkány, 200 néző. Vezette: Ducsai József (Fehér R., Kasza D.).

FELSŐTÁRKÁNY: Szalay – Hirschler, Nagy Cs., Kálmán R., Ötvös – Tarlósi, Jacsmanik (Barzsó A., 60.), Zsély (Kerényi, 74.), Kollár B. (Nagy B., 87.) – Kálmán J., Csóka R. Edző: Hegyi Sándor

FC HATVAN: Tajti B. – Purzsa (Parragi, 46.), Nagy Á., Juhász B., Zsámboki – Torda, Uj, Abért (Szabó T., 83.), Sárközi (Kiss E., 46.) – Durso, Sipos. Megbízott edző: Gömöri Ottó

GÓLSZERZŐ: Tarlósi (19.), Csóka R. (82. – 11-esből)

JÓK: Barzsó A., Tarlósi, Nagy Cs., Kálmán J., ill. Tajti B., Nagy Á., Juhász B.

Fiatal csapattal kíséreltük meg a Magyar Kupa főtáblájára jutást Felsőtárkányban. Nem is kezdtük rosszul a találkozót, a 11. percben Sárközi lövését fogta Szalay, majd Durso lövését blokkolták a védők. Három perccel később Tarlósi ívelt kapura jobbról, de Nagy Ádám a gólvonalról ki tudta fejelni a labdát! Sajnos a 19. percben már ő sem, és kapusunk sem tudott menteni, Ötvös baloldali beadását a hosszún érkező Tarlósi a hálóba fejelte (1–0). A 21. percben ismét veszélyeztettünk, Zsámboki lövése centikkel ment mellé. A félidő végén Kálmán József lőtt nem sokkal kapu mellé egy összjáték után.

A fordulás után nem változott a játék képe jelentősen, a hazaiak kezdeményeztek, mi pedig kontrázni próbáltunk. Csóka Róbert kétszer is gólt szerezhetett volna, majd Barzsó lövése ment el a jobb sarok mellett, viszont a 77. percben óriási egyenlítési lehetőség adódott előttünk: egy előreívelésnél Durso zavarta meg a hazai kapust, aki a tizenhatos vonaláig kifutva röviden tudott csak tisztázni, a labda Torda Patrik elé került, ő kapura lőtt, de a hazai védő a gólvonal elől menteni tudott! Sajnos újabb öt perc elteltével eldőlt a továbbjutás kérdése, a játékvezető szerint Nagy Ádám szabálytalankodott Barzsóval szemben a tizenhatoson belül, a tizenegyest pedig Csóka a bal felső sarokba lőtte (2–0).

Így nem jutottunk fel a Magyar Kupa főtáblájára, de fiatal csapatunk jól helytállt, és az igazán fontos mérkőzés szombaton vár ránk, a bajnokságban, az Eger otthonában!

HEGYI SÁNDOR: – Második félideji játékuk alapján megérdemeltük a győzelmet és a főtáblára jutást úgyis, hogy Romhányit és Montvait nélkülöznünk kellett.

GÖMÖRI OTTÓ: – A védekezésünk jól működött, de úgy nem lehet meccset nyerni, hogy csak kettőt rúgunk kapura.

(Fotónkon a félidei eredmény.)