Lányaink eredményei és értékelések

2018.05.12. 17:00
Leány U19
FC Hatvan – MLE PMFC U19
2-7 (1-3)

Az U19-es törzsgárda, már sokszor bebizonyította, ha a szürke hétköznapokon többet tenne a dolgokért, bárki ellen megállja a helyét. Így volt ez most is. A „szokásos” előszervezési akciók után szép számban képviseltük magunkat.
Úgy kezdődött, mint a mesében. Ügyes passzolgatásokat követően szabadrúgáshoz jutottunk, 25m-ről. Nagy helyezkedés az ellenfél kapuja előtt. Azonban a lányok váratlant húztak. Elek lepöckölte a labdát Tóth Annának, aki 23m-ről nagy gólt rúgott.
Az elkövetkezendőkben még 3 ajtó-ablak ziccerünk volt, de kimaradtak. Így törvényszerű volt az ellenfél feltámadása. Illetve. Ezen a mérkőzésen a pécsi lányok bebiztosíthatták első helyüket. Talán az elején ez is közrejátszott, hogy nem virgonckodtak és a MI erőnk is meg volt még. Aztán a 21’ – 26’-ik percek között, egy-két gyermeteg hibánkat kihasználva elhúztak a vendégek.
A szünetben a lányok figyelmét a tisztességre sportemberi hozzáállásra, a mozgósítási képességre és az akarati tényezők mobilitására hívtam fel a figyelmet.
Aztán mi még éledeztünk, amikor is kétszer is betalált a vendégcsapat. De MI ezután sem adtuk fel. Hiszen a játékunk fundamentuma a támadás, gólszerzés. Természetesen hosszabb ideig pihegtük ki az akciókat, töltődtünk fel, ami létszám hátrányt jelentett a védelembe. Ez köszönt vissza az 57’-59’-ig pecekben. De MI nem adtuk fel.
A 74’ik percben aztán egy góllal lezártuk a mérkőzést, Elek révén.

Bárdos János: “Az FC Hatvan Női Szakosztályának nevében gratulálok az MLSZ Leány U19 közép csoport bajnokcsapatának, Magyar Labdarúgó Egylet Sport Egyesületnek.
Egy sokat edző, fiúsan kemény játékot játszó, nagy kereszteket ívelgető, labda biztos csapat ellen, amíg erővel bírtuk partiban voltunk. Illetve, ha az első pillanatokban a gól utáni 3 ziccerből……Így teljesen megérdemelt a vendég siker. A mieink viszont keretbe foglalták a találkozót, az első és utolsó góllal. Ez biztató számomra, az elkövetkezendőkre. Hajrá FOCI! Hajrá MI!”

2018.05.13. 12:00
Leány U16
Vasas Kubala – FC Hatvan
2:0 (1:0)

Erdei Géza: “Meleg, 12 órás kezdés, műfű-a tojás megsült volna rajta, betegségek: Őszi Anna 6 perc, Futó Vivi félidő. Derekasan küzdő és szívósan védekező CSAPAT. Öröm a három ma bemutatkozó újonc! Szakács Szonja, Akácz Réka,Wágner Alexandra jól játszottak és szokták az U-16 os bajnokság légkörét.
Köszönjük akik szurkoltak ma nekünk!Hajrá Mi!”