Minimum egy pontot megérdemeltünk volna a három kiállítást hozó bajnokin

FC HATVAN–PUTNOK FC

0–1 (0–1)

Hatvan, Népkerti sporttelep, 250 néző.

Vezette: Takács T. (Pálinkás D., Dudás V.)

HATVAN: Menczeles – Nathaniel, Nagy Zs.,
Szabó Sz., Tóth O., Silimon (Szijártó, 84.) – Vince A., Kitl K., Dinka – Burzi, Bartos (Retter, 57.). Vezetőedző: Zoran Spisljak

PUTNOK: Perehanec – Végső, Galacs, Lőrincz A., Bán (Tóth L., 79.), Korbély, Tordai, Boros G. (Halácsi, 87.), Kercsó (Mrva, 87.), Nemes M., Csiki N. Vezetőedző: Szala Ákos
Gólszerző: Kercsó (30. – 11-esből)
Kiállítva: Nathaniel (71.), ill. Korbély (71.), Lőrincz A. (90.)
Jók: Burzi, Kitl, Retter, ill. senki

Zoran Spisljak: „Azzal kezdeném, hogy nagyon büszke vagyok a csapatra, mert megmutatta, hogy egy olyan kiemelkedő csapat ellen, mint a Putnok, helyt tud állni! Egyébként igazi küzdős meccset vívtunk – az első felidőben többet védekeztünk, a másodikban aztán nyitottabbá, s az ellenfél térfelén agresszívabbá váltunk és támadásban sok veszélyes szituációt alakítottunk ki, de sajnos ezen a meccsen ez nem volt elég egy pontra sem. Ezzel a felfogással és játékkal mindenképpen pozitív jövőre lehet számítani!”

Szala Ákos: „Gratulálok mindkét csapatnak! Mindkét gárda nagyot küzdött, de a pálya talaja meghatározta a meccset – végül a rossz talajon fontos győzelmet arattunk.”

A DEAC elleni, remek idegenbeli győzelem után újabb nehéz erőpróba előtt állt csapatunk, hiszen az előző szezon bajnoka, a Putnok ellen hazai pályán kellett bizonyítani. Több hiányzó pótlását kellett megoldania Zoran Spisljak trénernek a találkozón, Karácsony Dávid, Czibolya Gábor, Mundi Zoltán, Takács Bence és az előző héten a DEAC ellen győztes gólt szerző Polgár Patrik sem szerepelhetett különböző okok miatt.

Az első félórában a mi részünkről Burzi Alex lövését jegyezhettük fel, amit fogott a putnoki kapus, míg a vendégek főleg szögletek utána próbáltak veszélyeztetni. A 30. percben – a játékvezető szerint – Tóth Olivér buktatta a tizenhatoson belül Kercsó Bencét, amiért 11-est kaptak a vendégek; a büntetőt a sértett a jobb alsóba gurította. Nyolc perccel később Kitl Krisztián 28 méteres bombája nem sokkal ment el a jobb felső sarok mellett.

A második félidő Bartos Norbert szép lövésével kezdődött, 21 méteres bombáját a léc alól ütötte szögletre a putnoki kapus! Ezután vendég lehetőségek következtek, de Retter Szilárd beállása lendületet adott a támadójátékunknak; a csapatunkhoz nyáron érkezett, apró termetű támadó többször is zavart okozott a védelemben. A 60. percben egy putnoki védő kezére pattant a labda a 16-oson belül, de hiába reklamáltunk, a büntető elmaradt. A hangulat aztán egyre paprikásabbá vált, a 71. percben Noel Nathaniel és Korbély Kristóf is a kiállítás sorsára jutott – utóbbi megütötte védőnket, amely miatt azonnal piros lapot kapott, viszont Nathaniel meglökte az ellenfelét, amely miatt megkapta a második sárgáját.

A 80. percben Burzi Alex 24 méteres szabadrúgása a lécen csattant, majd a 90. percben újabb putnoki piros lapot láthattunk, Lőrincz Attila csúszott be hátulról durván Kitl Krisztiánnak, amelyért azonnal kiállították. Az eredmény sajnos viszont már nem változott, csapatunk minimum a döntetlent megérdemelte volna a szokásos borsodi keménységet hozó putnokiakkal szemben.

Folytatás vasárnap 13 órától a Tiszaújváros vendégeként.