Hetet rúgtunk a Pétervásárának

A Heves megyei I. osztályú bajnokság 28. fordulójában az FC Hatvan hazai pályán 7–0-ra legyőzte a Pétervásárát.

FC HATVAN–PÉTERVÁSÁRA SE
7–0 (2–0)

Hatvan, 150 néző. Vezette: Szigetvári Zsolt (Juhász Á., Kovács B.)

HATVAN: Tajti B. (Aszódi, 59.) – Purzsa (Sárközi J., 70.), Katona R., Bárkányi, Uj (Tóth M., 10.) – Szabó R., Torda (Czibolya, a szünetben), Rjaskó, Ács Á. (Sipos, 75.), Kész – Simon M. Vezetőedző: Nagy Tamás

PÉTERVÁSÁRA: Papp M. – Hegedűs R., Darmos, Szőllősi T. (Váradi, 82.), Tóth K. – Danyi K. (Lakatos Cs., 63.), Utasi, Nagy Á., Török Cs. – Danyi M., Farkas J. Vezetőedző: Ózsvári András

GÓLSZERZŐK: Kész (9., 73.), Ács Á. (39.), Czibolya (47., 90.), Szabó R. (69. – 11-esből), Simon M. (88.)
JÓK: Bárkányi, Ács Á., Kész, Czibolya, ill. Hegedűs R., Nagy Á., Tóth K.

Jól kezdtük a mérkőzést, a 9. percben Kész Tibor tört be balról a büntetőterületen belülre, majd közelről a bal felsőbe lőtt úgy, hogy a labda még megpattant egy védőn (1–0). Sajnos egy perc múlva egy ütközés után Uj Patrik megsérült, le is kellett cserélni, helyét Tóth Máté foglalta el. A félidő végéig kellett várni a második hatvani találatra, a 39. percben egy gyönyörű Szabó Roland–Simon Mátyás–Ács Ádám összjáték után Ács lőtt a hálóba (2–0).

Szünet után rögtön folytattuk a gólgyártást, a csereként beállt Czibolya Gábor lőtt egy remek kiugratás után a jobb sarokba (3–0). A 68. percben Simon Mátyás cselezgetett a 16-os vonalán, amikor egy péterkei védő buktatta, a jogos tizenegyest Szabó Roland a jobb sarokba lőtte (4–0). Négy perccel később Ács indította a jobb oldalon Készt, aki lerázta védőjét, majd a kapus lábai között szépen a hálóba lőtt (5–0). A hajrá is tartogatott még két hatvani gólt, a 88. percben egy szép összjáték után Simon lőtt tíz méterről a bal sarokba (6–0), végül a 90. percben egy beadás után Czibolya lőtt az ötösről becsúszva a kapuba (7–0).

Különösebb megerőltetés nélkül, könnyedén arattunk újabb fölényes sikert a Pétervására ellen, így továbbra is a 2. helyen állunk. Az Eger a Marshall-ASE elleni sikerrel megnyerte a bajnokságot.

Edzői értékelések:
NAGY TAMÁS: “Örülök, hogy a csapat mindig törekszik arra, hogy hozzá méltó eredménnyel zárja a mérkőzést. Ma is ennek megfelelően léptünk pályára, és ehhez a győzelemhez is csak gratulálni tudok a fiúknak.”

ÓZSVÁRI ANDRÁS: “Szerettük volna kicsit megcibálni az oroszlán bajszát, de sajnos a jobb erőkből álló hatvani csapat bebizonyította, hogy nem véletlenül áll a második helyen és nem véletlenül küzd még a bajnokságért. Mi a szezon végére teljesen elfogytunk. Ma hat játékosom hiányzott, akiket az ifisták nem tudtak pótolni.”